Ağır hasarlı evlerin yıkımına başlanacak

2023 Maraş depremleri sonucunda ilçemizde yetkililerce tespit edilen ağır hasarlı evlerin bir an önce tahliye edilmesine ilişkin duyuru yapıldı.

featured

6 Şubat 2023’te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw ve 7,5 Mw büyüklüklerindeki iki deprem neticesinde ilçemiz Palu’da yüzlerce ev kullanılamaz veya ağır hasarlı hale gelmişti.
Palu ilçesi merkez ve köylerinin hasar tespit ve itiraz sürecinin bitiminin ardından hak sahipliği süreci başlamıştı. https://filmizle.movie/the-flash
Elazığ Valiliğince, yaşanan deprem nedeniyle ağır hasarlı binaların tahliye edilerek yıkılması kararı alınmış olup buna yönelik adımlar atılmaktadır.
Bu kapsamda Palu Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruya göre, evlerin muhtar aracılığı ile tebliğden hemen sonra boşaltılması istenilmiştir.
Palu Kaymakamlığı tarafından yapılan duyurunun tam metni;
2023 Maraş depreminde ağır hasar alan konutların tahliyesi için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve muhtarlıklar vasıtasıyla tebligata çıkılacaktır. Tebligat süresi sonunda evini tahliye etmeyen vatandaşlarımızın elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri iptal edilecektir. Süre sonunda evini boşaltmayanların evleri Emniyet ve Jandarma güçleri vasıtasıyla boşaltılacak ve yıkım ekiplerince yıkımı gerçekleştirilecektir.
Vatandaşlarımızın konuya duyarlılık göstermeleri, ivedi bir şekilde evlerini tahliye etmeye başlamaları ve yıkım ekiplerine yardımcı olmaları önemle duyurulur.

Bu içeriği de okumak isteyebilirsiniz.  Arefe Gününde Palu Mezarlıkları Dolup Taştı
Ağır hasarlı evlerin yıkımına başlanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Palu Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın