Esentepe Mahallesi’nin durumu içler acısı…

Esentepe Mahallesi, TOKİ Sitelerinin durumu terk edilmiş mahalleri andırmakta...

featured

Palu’nun en kalabalık mahallelerinden olan Esentepe Mahallesi’nin yolları ve çevresinin vaziyeti ilgisizlikten beter olmuş durumda.
Mahalleye bağlı, 2020 TOKİ Deprem Evler, 2010 TOKİ Deprem Evleri, 2 okul 1 cami, Kuran Kursları ve Acil Servis İstasyonu olmasına karşın mahalleden çok terk edilmiş köy ve kasabaları andıran durumdan mahalle sakinleri muzdarip durumda.

Esentepe Mahallesi 2020 TOKİ Deprem Evleri’nin teslim edilmeyen yaklaşık 400 adet ve yeni yapılmakta olan TOKİ Sosyal Konutları’nın çalışmaları neticesinde TOKİ sitelerine giden yolları dağ yollarından farksız durumda.
Siteye giden yolun iki şeritli olmasına rağmen TOKİ çalışmaları neticesinde tek şeride düşürülmüş olup, ağır iş makinelerinin bu yolları sürekli kullanması neticesinde oluşan çukurlar engebeler mahalle sakinlerine zor anlar yaşatmaktadır. Özellikle bölgede okul olduğundan ötürü veliler çocuklarını okula götürürken türlü engebeli ve çamurlu yollardan geçmek zorunda kalıyor. Ayrıca yolun üzerinden Palu Belediyesi’ne ait günde 12 sefer düzenleyen otobüsler geçmektedir.

İlgisizlikten ötürü, yolun bu halde olmasından mahalle sakinleri her ne kadar şikayetçi olsa da, Belediye tarafından herhangi bir çalışma yapılmadığı, Kaymakamlığın ise duruma ilgisiz kaldığı aktarılıyor.


Bu içeriği de okumak isteyebilirsiniz.  HÜDA-PAR Elazığ ve ilçelerinin adaylarını açıklıyor
Esentepe Mahallesi’nin durumu içler acısı…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Palu Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın