Mahmud Samini Hazretleri Türbesi Yakınındaki Kamelyalar ‘Güvenlik Sebepleriyle’ Belediye Tarafından Kesildi

Kamelyalar Belediye Tarafından Kesildi
Kamelyalar Belediye Tarafından Kesildi

Palu Meydanı’ndaki Kamelyaların Kesilmesi Güvenlik Sebebiyle Gerçekleştirildi

Kamelyaların Kesim Gerekçesi

Palu Meydanı’ndaki kamelyaların kesildiği ve bu kararın Belediye tarafından güvenlik endişeleriyle alındığı belirtiliyor. Kesim işleminin, kamelyaların etrafında artan fuhuş ve olumsuz olaylar ve mezkûn mahalde alkol vakaları nedeniyle gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Vatandaşların Tepkisi

Vatandaşlar, kamelyaların kesilmesinin meydanın estetik yapısına zarar verdiğini ve gölge ile dinlenme/piknik alanı ihtiyacını olumsuz etkilediğini savunuyor. Belediyenin bu konudaki açıklamaları ve gelecek planları merakla bekleniyor.

Belediye’nin Açıklaması

Palu Belediyesi, Meydan’daki kamelyaların kesimiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz için önemli bir yere sahip olan Mahmut Samini Hazretleri Türbesi yerleşkesi içinde yer alan Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya mesire alanı, toplum yapımıza, örf ve adetlerimize uygun kullanılmadığı ve inanç turizmimizin tam anlamıyla hizmet verebilmesi için yine şehidimizin adını taşıyarak hatıra ormanına dönüştürülecektir. Mevcut mesire alanında bulunan oyun parkları ve çardaklar sayısı arttırılarak ”ÇIRÇIR” diye bilinen mesire alanımıza taşınıp mesire alanlarımız daha da genişletilerek en kısa sürede halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kamuoyuna Duyurulur.”

Gelecek Planları

Belediye, kamelyaların yerine daha güvenli ve uygun alanlar oluşturmayı planladığını belirtti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya mesire alanının hatıra ormanına dönüştürülmesi ve mevcut oyun parklarının ve çardakların “ÇIRÇIR” mesire alanına taşınması planlanıyor.

Bu içeriği de okumak isteyebilirsiniz.  Huzeyfe Demirtaş: Palu’dan Harvard’a Uzanan Başarı Yolculuğu
Mahmud Samini Hazretleri Türbesi Yakınındaki Kamelyalar ‘Güvenlik Sebepleriyle’ Belediye Tarafından Kesildi
Yorum Yap
Giriş Yap

Palu Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın